Cinci companii de asigurari din Irlanda, Luxemburg si Marea Britanie au anuntat recent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca vor sa desfasoare activitati pe piata romaneasca a asigurarilor, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor.

Noile companii sunt Pine Indemnity Limited din Irlanda, British Marine Luxemburg SA din Luxemburg si Aviva Insurance Limited, Through Transport Mutual Insurance Association (EurAsia) Limited si Tokio Marine Europe Insurance Limited, toate trei din Marea Britanie.

Pine Indemnity Limited, inregistrata in Dublin, si-a transferat informatii de contabilitate in Bermude, pentru a consolida aceste informatii, potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei irlandeze Data Protection Commissioner. Pine Indemnity va putea desfasura in Romania asigurari de raspundere civila generala, informeaza NewsIn.

British Marine Luxemburg SA este divizia din Luxemburg a companiei britanice de asigurari maritime British Marine. Societatea britanica ofera asigurari pentru corpul navei, instalatiile mecanice, intarzieri si marfa transportata. Compania de asigurari a incheiat anul fiscal 2005-2006 pe 20 februarie 2006, cu un volum al primelor de 135,3 milioane dolari, cu 11,6% mai mare fata de perioada anterioara. British Marine activeaza in acest domeniu de peste 120 de ani si a devenit in 2005 parte a grupului QBE.

British Marine Luxemburg ar putea oferi pe piata romaneasca asigurari de mijloace de transport feroviar, de bunuri in tranzit, de incendiu si alte calamitati naturale, de raspundere civila pentru mijloace de transport maritim, lacustru si fluvial, de raspundere civila generala, de pierderi financiare si de protectie juridica.

Grupul australian de asigurari QBE a purtat, in toamna anului 2000, negocieri pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al societatii de asigurari Ardaf, insa nu a reusit sa devina actionar al Ardaf. Compania australiana a spus, atunci, ca in momentul in care va lua decizia de intrare pe piata romaneasca, Ardaf va fi prima sa optiune. Recent, divizia europeana a grupului australian, QBE Insurance (Europe) Ltd, cu sediul la Londra, a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu privire la intentia de a activa in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, oficialii companiei declarand ca studiaza posibilitatea de a prelua o companie locala.

Aviva Insurance Limited vine in Romania sa ofere asigurari generale dupa ce se mai prezinta pe piata romaneasca cu Aviva Asigurari de Viata. Aviva poate sa vanda servicii de asigurari generale de la asigurare de accidente si de sanatate, pana la asigurare a mijloacelor de transport si de raspundere civila auto. Prin noua divizie, compania britanica va mai distribui si produse de asigurare civila generala, de credite, de pierderi financiare, de protectie juridica, de asistenta turistica si de garantii. Aviva este cea mai mare societate de asigurari din Marea Britanie si a cincea din lume.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.