Romanii mai au de asteptat cel putin pana in luna august pentru a putea candida pentru accesarea fondurilor structurale, potrivit unui comunicat remis de Camera de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB), in urma seminarului "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii".

Autoritatile vor furniza, pana in august, potentialilor beneficiari ghiduri orientative de finatare comunitara pentru a putea incepre proiectele care urmeaza sa participe la selectie. Aceasta a fost una dintre concluziile seminarului pe tema "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii", organizat de (CCIB).

Seminarul "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii" face parte din campania intensa derulata de CCIB, in vederea majorarii capacitatii de absorbtie a resurselor puse la dispozitia romanilor de Bruxelles. "Dorim sa raspundem unui numar cat mai mare de intrebari venite din partea firmelor", a afirmat in deschiderea lucrarilor Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB, citat de NewsIn.

Cresterea competitivitatii este una dintre cele sapte axe prioritare de interventie avute in vedere de autoritatile de la Bucuresti in formularea Planului National Strategic de Referinta pentru perioada 2007-2013. Planul Operational Sectorial (POS), care vizeaza cresterea competitivitatii intreprinderilor romanesti, a fost trimis recent de catre Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) pentru a fi avizat de catre Comisia Europeana (CE).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.