Renault intentioneaza sa foloseasca platforma de productie a modelului Logan pentru a construi o versiune si mai ieftina a automobilului low-cost pe care il vinde la nivel global pe pietele emergente, a declarat directorul general al grupului francez, Carlos Ghosn, citat de Financial Times.
"Urmatoarea generatie de automobile Logan va fi mai competitiva in ceea ce priveste costurile", a afirmat Ghosn. Prin dezvoltarea unui model auto foarte ieftin, Renault va intra in competitie cu Toyota, dar si cu alti producatori, precum grupul indian Tata si compania coreeana Hyundai, care isi directioneaza oferta catre consumatorii cu venituri reduse, aflati la prima achizitie a unui automobil. Presedintele Toyota, Katsuaki Watanabe, a declarat pentru Financial Times luna trecuta ca grupul japonez dezvolta o metoda "ultra-low-cost" de proiectare a automobilelor cu preturi reduse. Ghosn a apreciat ca ar putea fi construite masini cu costuri de 2.000- 4.000 de euro pe unitate (2.600 dolari - 5.200 dolari), dar grupul francez nu ar putea comercializa imediat vehiculul pe orice piata, accesul fiind restrictionat de reglementari cum ar fi cele de siguranta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.