In prima luna de la lansarea noii versiuni a sistemului electronic de achizitii publice eLicitatie, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a e eliberat peste 2.000 de certificate digitale pentru institutii publice, dublu fata de 2006, a spus joi IGCTI.

"Am eliberat peste 2.000 de certificate digitale luna trecuta pentru institutii publice. Aceasta crestere se explica prin faptul ca acum toate autoritatile statului sunt obligate sa publice anunturile de achizitie in sistemul eLicitatie", a explicat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.

"In Romania sunt aproximativ 15.000 de institutii publice, asa ca ne asteptam ca numarul inscrierilor in sistem sa creasca si in lunile urmatoare, pe masura ce acestea isi incep programul de achizitii", a completat acesta.

Printre autoritatile care au publicat anunturi pe eLicitatie se numara Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale SA, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, Metrorex SA, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice - Transelectrica, Compania Nationala Posta Romana, Societatea Romana de Televiziune.

Numarul companiilor ofertante care s-au inscris deja in sistem este de asemenea mai mare, prima luna a anului aducand 1.800 de inscrieri fata de 1.300 de companii in tot anul trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.