Afacerile cu bauturi spirtoase nu vor mai fi la fel de atractive pentru micii producatori. Din cele 250 de firme existente in domeniu la sfarsitul anului trecut, aproape 80 isi vor inchide portile, in 2007. Motivul il constituie lipsa pietei de desfacere a produselor.
"Daca in 2005 si in 2006 au disparut de pe piata aproximativ 20 de producatori mici si mijlocii de bauturi spirtoase, in acest an ne asteptam ca aproximativ 30% din producatorii de spirtoase sa renunte la afaceri", a declarat, pentru Adevarul, Radu Morariu, vicepresedintele Organizatiei Patronale a Industriei Alcoolului din Romania-Garant. Potrivit acestuia, disparitia acestora de pe piata romaneasca este cauzata de lipsa pietei de desfacere. "Exista multe cazuri de astfel de societati carora Ministerul Finantelor Publice le-a revocat autorizatia de antrepozit fiscal. In perioada de sase luni, atat cat au stat pe "bara", au pierdut piata de desfacere, pentru ca, normal, altii le-au luat locul", explica Morariu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.