Spaniolii de la Fadesa Inmobiliaria si israelienii de la Engel East Europe vor dezvolta sase proiecte cu zeci de mii de locuinte

Data de 5 februarie reprezinta un nou record pentru piata imobiliara din Romania. Ieri s-au anuntat doua mari proiecte rezidentiale care, cumulat, reprezinta cea mai mare investitie anuntata intr-o singura zi. Tinta acestora sunt orasele Bucuresti si Bacau.

Compania spaniola de dezvoltare imobiliara Fadesa Inmobiliaria intentioneaza sa investeasca 1,05 miliarde de euro in Romania in cinci proiecte rezidentiale in Bucuresti si Bacau. Acestea vor totaliza peste 16.000 de locuinte, a anuntat ieri dezvoltatorul, citat de Mediafax. "Vom continua strategia de extindere rapida a companiei in statele europene, cu initierea primelor proiecte din Romania, unde vom investi 1,05 miliarde de euro pentru constructia a cinci proiecte imobiliare care vor cuprinde mai mult de 16.300 de locuinte. Dezvoltarile vor fi localizate in Bucuresti si Bacau", se arata intr-un comunicat al companiei.

12.000 de locuinte in Stefanestii de Jos

Cel mai important proiect al firmei la nivel local va fi situat langa Capitala, unde se va dezvolta un complex rezidential cu o valoare totala de 850 milioane de euro. Proiectul, cu o suprafata construita de peste 640.000 metri patrati, va cuprinde 12.000 de locuinte si va fi amplasat in Stefanestii de Jos, in partea de nord a Bucurestiului. Celelalte proiecte vor fi localizate in diferite zone ale orasului Bacau, unde compania va construi peste 4.300 de locuinte, distribuite in patru proiecte de dimensiuni mai reduse, in cartierele Serbanesti, Stefan cel Mare, Margineni si Marasesti.

"Aceste proiecte vor consolida pozitia firmei de lider intre companiile spaniole de investitii imobiliare care au realizat proiecte in afara Spaniei", se mai spune in comunicat. Compania a fost fondata in Corunna la sfarsitul anilor 1970 si are ca activitate dezvoltarea de proiecte imobiliare, in special in sectorul rezidential si hotelier.

Fadesa este prezenta in mai multe state din Europa, precum Maroc, Spania, Portugalia, Franta, Ungaria, Polonia si Bulgaria, unde detine mai multe proiecte de locuinte, hoteluri si terenuri de golf. Compania a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 133 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 780 milioane de euro, circa 93% din venituri fiind generate de proiectele rezidentiale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.