Iata-ne la inceputul lunii februarie, perioada in care detinatorii de masini in leasing ar fi trebuit sa le declare la Administratia Fiscala, Directia Taxe si Impozite Locale pana in prezent, insa datorita faptului ca mai putin de jumatate s-au grabit spre ghisee, primariile de sector au prelungit perioada maxima de inscriere pana la sfarsitul lunii februarie.

In ceea ce priveste modificarea calculatiei, in materie de leasing, TVA-ul se aplica la principal+dobanda (spre deosebire de situatia anterioara, cand TVA-ul se aplica la principal), fapt care duce la o marire a ratei lunare, si implicit la majorarea sumei totale de rambursat la sfarsitul perioadei de leasing, aproximativ 1%. De acest lucru sunt afectate insa numai persoanele fizice, cele juridice putand in continuare sa-si deduca aceste cheltuieli cu TVA-ul.
Ca urmare a acestei modificari in aplicarea TVA la leasing, costurile cu leasingul auto se apropie de valorile costurilor cu creditul auto.

Daca sunteti in cautarea celei mai bune oferte de finantare in scopul achizitionarii unei masini, www.finzoom.ro a realizat un studiu comparativ intre creditul si leasingul auto avand urmatoarele caracteristici comune: valoare investitie 11.900 euro (cu TVA), valoare avans: 2.975 euro (cu TVA); 36 luni, masina noua, la leasing valoarea reziduala este inclusa in ratele lunare.

Aceste informatii pot fi accesate gratuit pe www.finzoom.ro, portal financiar care compara dinamic, in functie de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), ofertele tuturor institutiilor financiare, atat nevoi personale (fara garantii, cu garantii reale, cu ipoteca, credite pentru studii, vacanta, tratamente medicale), cat si credite imobiliare/ipotecare, credite si leasing auto.

Cele mai noi produse comparate www.finzoom.ro sunt cardurile de credit!

De asemenea, www.finzoom.ro afiseaza pagina detaliilor complete pentru fiecare produs financiar (credit, leasing etc.) in parte (peste 40 parametri comparati).
Mai mult, avand in vedere faptul ca www.finzoom.ro realizeaza un calcul dinamic pentru DAE, rata lunara, suma totala de rambursare la sfarsitul perioadei de creditare, consultati si scadentarul pentru produsul financiar ales (pentru a fi informat complet si a evita ulterioare surprize, intotdeauna neplacute).

Si, ca ultim pas, pentru a economisi timp, aplicati online gratuit pentru credite de la: Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Finansbank, HVB Tiriac, ABN Amro, Banca Romaneasca, Bancpost si Alpha Bank (in curand, aplicatii online si pentru societatile de leasing) si un reprezentant al acestor banci va va contacta imediat pentru o preaprobare.
Mult succes!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.