Totalul sumelor platite de companiile de asigurare, numai in urma uraganului Kyrill, se ridica la aproape 8 miliarde euro

Cresterea frecventei cu care se produc calamitati naturale in Europa i-a determinat pe reprezentantii principalelor companii de asigurari sa se gandeasca serios la o posibila scumpire a politelor de asigurare. Acestei cauze i se adauga raportul unui grup de cercetatori apartinand ONU, in care se arata ca in viitorul apropiat catastrofele vor fi "tot mai frecvente si mai grave".

Raportul IPCC - grup apartinand de Natiunile Unite si constituind cea mai avizata autoritate in problema incalzirii globale, compus din circa 2.500 de oameni de stiinta din 130 de tari - arata ca, in viitorul apropiat, accelerarea fenomenului de incalzire globala va avea ca rezultat "caderea de precipitatii anormal de abundente, topirea ghetarilor, cresterea nivelului marilor si oceanelor, precum si valuri de caldura si seceta".

Ca reactie la aceste avertismente, asiguratorii afirma ca tarifele vor creste proportional cu riscurile pe care le acopera. "Pana acum, tarifele primelor de asigurare erau calculate pe baza analizei datelor din trecut, insa acum, in conditiile in care previziunile continute in raportul IPCC se vor dovedi corecte, vom fi nevoiti sa luam in calcul, la stabilirea pretului asigurarilor, si astfel de proiectii privind evolutiile climatice", a spus un oficial al companiei Allianz, citat de Reuters.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.