Seful AVAS, Teodor Atanasiu, a mai declarat ca in ceea ce priveste privatizarea producatorului de automobile Daewoo Craiova nu a fost luata nicio decizie. „Nu s-a luat inca nicio decizie, dar firesc ar fi ca statul sa isi vanda intreaga participatie. Acum putem discuta daca vom vinde participatia sub forma de actiuni sau daca va fi vanduta firma subsidiara, Daewoo Automobile Romania. Va fi o decizie in functie de ce isi doresc si cumparatorii", a afirmat Atanasiu.
In prezent, Daewoo Automobile Romania (DWAR) este detinuta in proportie de 49% de Automobile Craiova SA, firma la care AVAS are o participatie de 72,4% si SIF Oltenia de 22%. Pachetul majoritar de actiuni - 51% - a fost rascumparat tot de DWAR, in vara anului trecut, de la firma coreeana Daewoo Motor, contra sumei de 60 milioane de dolari. Fiind actiuni rascumparate, acestea nu aduc detinatorului drept de vot. DWAR poate fie sa le vanda (si atunci investitorul va detine 51% din companie, pentru ca restul sa fie cumparate de la Automobile Craiova), fie sa le anuleze (si atunci cele 49%, detinute de Automobile Craiova la DWAR, se transforma in 100%), fie sa le pastreze pentru o anumita perioada de timp.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.