"In Pipera sunt derulate proiecte interesante, la standard de clasa A, iar chiriile sunt in medie 15 euro pe metru patrat. in aceasta zona se afla in constructie 85.000 de metri patrati si alti 100.000 sunt in diferite faze de proiectare", precizeaza analistii DTZ Echinox. De aceasta zona sunt interesate in special companiile de soft, call-centers, back-offices, farmaceutice si de distributie.

Potrivit consultantului Mihaela Cnobloch, in cadrul departamentului birouri al DTZ Echinox, centrul de afaceri traditional ramane Piata Victoriei, unde chiria pentru un metru patrat este de circa 20 de euro. De asemenea, zonele de Centru-Nord si Nord ale Capitalei sunt preferate ca locatie de sediu central, dar si back-office (banci, call-centres). in acest perimetru chiria depaseste 17 euro metru patrat.

De asemenea, zonele de periferie din nord dispun de numeroase cladiri industriale care apartin statului si care se inchiriaza cu 15 - 16 euro metru patrat. Companiile IT, de telecomunicatii si cele din domeniul farmecautic sunt cele mai interesate de aceste imobile. in urma cu circa sapte ani, nivelul chiriilor nu depasea 18 dolari metru patrat pe luna, in prezent acestea fiind de 12-15 euro, informeaza NewsIn.