Oportunitatile de afaceri vor fi prezentate pe un site pe care Ministerul Economiei il va pune la punct in perioada urmatoare.

Gata cu ziarele, cu publicatiile economice din tari straine, cu zecile de site-uri consultate de oamenii de afaceri care vor sa gaseasca oportunitati din domeniul importului si exportului.

Departamentul de Comert Exterior (DCE) din cadrul Ministerului Economiei va infiinta un portal de comert exterior, unde vor exista informatii despre pietele din cele 90 de tari in care se gasesc consilieri economici ai statului nostru. Masura figureaza intr-un proiect de hotarire de guvern elaborat de DCE, informeaza NewsIn.

Seful departamentului, ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, spune ca nu va fi vorba de un simplu site. "Va fi mai mult decit un simplu site, va fi un portal unde operatorii din domeniul comertului exterior vor gasi informatii pe care le vom culege din cele 90 de tari unde avem consilieri economici, dar si din alte zone. In felul acesta, agentii economici din Romania si nu numai acestia vor sti exact spre ce fel de piata trebuie sa se indrepte pentru ca produsele pe care le promoveaza sa aiba succes", a declarat ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler.

Un site cu si pentru profesionisti

Pentru a fi cit mai functional, portalul va fi realizat in parteneriat cu o firma privata, dupa formula parteneriatului public-privat, spune Iuliu Winkler. "Coordonarea informatiilor o vor face Departamentul pentru Comert Exterior si Centrul pentru Promovarea Comertului, dar, pentru realizarea propriu-zisa a site-ului, vom organiza o licitatie publica. Nu pot estima inca niste costuri pentru acest portal, intrucit caietele de sarcini urmeaza sa fie realizate abia dupa ce vom purta discutii cu Camerele de Comert", a adaugat Winkler. Ministrul delegat nu stie inca daca accesarea datelor din portal se face sau nu contra unei taxe de acces. "Ar putea fi liber accesul pe site sau am putea adopta o varianta in care sa plateasca doar cei care nu ne sint parteneri in acest demers. Totusi, tinta noastra este sa atragem trafic calificat, iar cei care au accesat site-ul sa revina pentru noi informatii", arata oficialul din cadrul MEC.

El a precizat ca infiintarea portalului va fi reglementata printr-o hotarire de guvern, care, in prezent, se afla in analiza Consiliului Concurentei si va fi discutata de Executiv, cel mai probabil, peste doua saptamini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.