Un neamt a deschis la Deva prima fabrica de case din polistiren expandat. Locuintele pot fi livrate la "pachet", incluzand finisajele dorite de proprietar, si se monteaza intr-un timp-record de numai o luna.

Erwin Fleisher este neamt! Parintii lui sunt din Romania si au plecat de aici cu 34 de ani in urma. Dupa 1990 a ajuns in Romania pentru o aventura comerciala si a invatat ce inseamna gainaria. A pierdut bani, a fost inselat. I-a mai ramas ceva intelepciune; s-a indragostit, si-a facut o familie, are doi copii si locuieste la Deva, pe o strada la numarul 13. A ales sa fie roman si sa aiba aici totul! In Germania a urmat o scoala de meserii.

Apoi a fost ucenic la o firma unde se facea fier forjat; a invatat sa construiasca garduri, a invatat sa sudeze materiale speciale, bai galvanice si... s-a revoltat. N-ar fi putut face toata viata numai asa ceva! A inceput cateva scoli: de marketing, de calculatoare (in 1984). La 19 ani, cu un plan de afaceri si un venit asigurat, a luat un imprumut de la banca. Si-a cumparat un microbuz si a facut o firma de transporturi. Apoi restul. Capitalist!

AFACERI. A pierdut 200.000 de marci pentru ca a avut incredere; apoi s-a asezat la Deva, pentru ca i-au placut mult oamenii, caracterul lor! A cunoscut-o pe Daciana, de la care a aflat primele cuvinte romanesti. Pe seful ei, invatat de ea, l-a primit cu "ce faci, domnule bou?". I s-a parut ceva anormal cand l-a vazut ca face ca un semafor. Acum rade.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.