Un bilet dus-intors la o companie aeriana internationala poate ajunge si la peste 10.000 $

Pijamale din matase, spa, mobilier ce poarta semnatura unor designeri celebri, dar si mancare ca la cel mai luxos restaurant sunt doar cateva dintre serviciile oferite de unele companii aeriene pasagerilor care zboara la clasa intai. Dar si pretul platit este pe masura.

Clientii se bucura de adevarate apartamente zburatoare, in care gasesc acelasi comfort ca la un hotel de cinci stele. Singura diferenta, in afara de "arestul la domiciliu", este pretul, putin cam piperat de altfel. Insa cine ofera cele mai luxoase servicii pentru clasa intai?

Cathay Pacific, una dintre cele patru companii aeriene din lume cotate cu cinci stele - conform firmei de cercetare in domeniul aerian Skytrax -, a implinit, anul trecut, 60 de ani de existenta. Aceasta este cea mai inalta distinctie pe care o primesc companiile aeriene pentru cea mai buna calitate a serviciilor si produselor. Pentru a sarbatori evenimentul, compania a anuntat cateva imbunatatiri ale serviciilor oferite pasagerilor care zboara la clasa intai. Televizoare cu ecrane mult mai mari, mai mult spatiu destinat lucrului, dar si un noi scaune ergonomice cu functie de masaj si care se pot transforma intr-o clipa intr-un pat spatios si comfortabil. Cathay Pacific a ramas o forta dominanta in industria aeriana inca de la lansare, in toamna anului 1946, cu o cifra de afaceri de peste 6,5 miliarde de dolari, conform revistei "Forbes".

Clientii sunt transportati de la aeroport la hotel cu limuzina

Pentru a te bucura de serviciile oferite celor care calatoresc la clasa intai trebuie sa scoti din buzunar o mica avere. Un zbor de la Londra la Hong Kong ajunge la aproape 12.500 de dolari, in schimb, daca trebuie sa ajungi de la New York la Hong Kong, pretul biletului ajunge la 16.000 de dolari. Si asta in conditiile in care o noapte in apartamentul regal al Hotelului Burj Al Arab, din Dubai, singurul din lume cotat cu sapte stele, costa 13.600 de dolari. Asa incat, clasa intai a companiei Cathay Pacific nu a fost declarata in van de Skytrax cea mai buna din lume, in ultimii ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.