Titlurile BCC s-au scumpit cu aproape 5% in urma publicarii de catre Banca Centrala a activelor nete ale bancilor

Prima sedinta de tranzactionare a saptamanii a adus corectii usoare pentru titlurile societatilor de investitii financiare (SIF), in timp ce piata a incheiat pe o crestere de peste un punct procentual. Si cele mai lichide titluri s-au apreciat, ieri, in medie cu 0,76%.

Din nou, evolutia inregistrata de sectorul financiar este pusa de brokeri pe seama stirilor venite dinspre scena politica. "Titlurile SIF au inceput sedinta pe usoare cresteri, apoi au coborat usor si iar au revenit, pentru ca inchiderea sa consemneze o depreciere de 0,27% pentru indicele BET-FI. Aceasta evolutie poate fi corelata cu anuntul facut de PD, potrivit caruia va merge pe liste separate la alegerile europarlamentare. Dupa cum stim, in special SIF-urile sunt foarte sensibile la evenimentele politice de acest gen", explica Marcel Murgoci, director de tranzactionare al Estinvest Focsani.

Doua dintre cele cinci SIF-uri au pierdut peste 1%

Astfel, doua dintre cele cinci SIF-uri au incheiat sedinta in scadere cu peste un punct procentual. Titlurile SIF Oltenia (SIF 5) au coborat cu 1,66%, pana la pretul de 3,5600 lei/actiune, iar cele ale SIF Transilvania (SIF 3) - cu 1,26%, ajungand la 3,1400 lei/actiune. In acelasi sector, actiunile SIF Moldova (SIF 2) au ramas la cursul ultimei sedinte din saptamana trecuta (3,2600 lei/titlu),in timp ce titlurile SIF Banat-Crisana (SIF 1) si cele ale SIF Muntenia (SIF 4) s-au apreciat cu 0,89% si, respectiv, cu 1,9100 lei/titlu.

Titlurile BCC au ajuns la 0,6400 lei/actiune

Insa nu doar evenimentele din sfera politicului si-au pus amprenta asupra sesiunii bursiere de ieri. Actiunile Bancii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) au urcat cu aproape 5%, ultimul pret de tranzactionare fiind de 0,6400 lei/titlu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.