Previziunile comerciantilor si industriasilor arata, dupa aderare, o incredere mai redusa in mediul de afaceri

Aprecierile si tendintele consemnate, ieri, in legatura cu evolutiile din primul trimestru al acestui an releva mai multa prudenta in randul managerilor. In lunile anterioare, conducatorii companiilor din industrie se asteptau la o mentinere a numarului de salariati, dar din ianuarie se asteapta la scaderi.

In plus, toate categoriile de manageri (industriasi, constructori, comercianti si prestatori de servicii) si-au pastrat constante previziunile potrivit carora preturile vor creste, releva datele unui sondaj realizat de Institutul National de Statistica (INS).

Cresterile, mai mici decat in sondajele anterioare

Scaderea numarului de salariati va fi mai accentuata in ramurile: metalurgie, articole de imbracaminte, fabricarea materialelor de constructii si in fabricarea de alte produse din minerale nemetalice. In sectorul de servicii se estimeaza o stabilitate a numarului de salariati in urmatoarele 3 luni dupa ce, in perioadele anterioare, se estimau cresteri. La randul lor, managerii societatilor comerciale estimeaza o crestere a vanzarilor de marfuri, dar de intensitate mai mica fata de luna trecuta. Conform previziunilor celor intervievati, situatia economica va inregistra un trend pozitiv, dar si in acest caz valoarea soldului conjunctural ne arata o crestere moderata in aceasta perioada. La fel, si in cazul contractelor si comenzilor de marfuri. «Aceasta retinere a managerilor se explica si prin faptul ca, in luna ianuarie, volumul vanzarilor este mai redus fata de perioada de varf caracteristica sfarsitului de an», apreciaza autorii sondajului INS.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.