Impreuna cu familia sa, Abigail Johnson controleaza astazi Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din lume.

In topul celor mai bogati oameni din lume alcatuit de revista Forbes anul trecut, Abigail ocupa locul 28 cu o avere estimata la 12,5 miliarde de dolari. Tot revista Forbes o situeaza in topul celor mai bogate femei din lume.

Firma sa a fost fondata de bunicul sau in 1946. Tatal sau, Edward III, o persoana cumpatata, s-a alaturat companiei ca analist in 1957 si, dupa patru ani, a preluat conducerea fondului Magellan.

Abigail a studiat istoria artei la Colegiul Hobart and William Smith. Dupa ce a absolvit facultatea, in 1957, a lucrat timp de doi ani in calitate de consultant in cadrul companiei Booz Allen Hamilton.

S-a alaturat companiei Fidelity pe perioada cand studia un MBA la Universitatea Harvard. Abigail Johnson a intrat in grupul angajatilor Fidelity in 1988 si a ocupat pe rand pozitiile de analist si administrator de portofoliu vreme de noua ani inainte de a fi numita director al diviziei de investitii.

Fara indoiala, evolutia pozitiva a companiei Fidelity este si o confirmare a calitatilor de manager ale lui Abigail Johnson, numita in mai 2001 presedinte al Fidelity Management and Research (divizia de fonduri mutuale ale companiei), in locul lui Robert Pozen.

Un moment important in cariera lui Abigail a fost reprezentat de anul 2003 cand femeia de afaceri a scapat de acuzatiile de coruptie dintr-un scandal declansat in acel an. Dupa numai sase luni, a castigat 31 de miliarde de dolari prin fondurile de investitii, depasind nume cunoscute precum Strong Capital Management si Bank One. In luna mai 2004, Abigail a preluat conducerea diviziei Employer Services, divizia specializata in resurse umane a grupului.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.