Evolutii semnificative vor inregistra pachetele externe si cele de business

Agentiile de turism vor avea anul acesta incasari cu cel putin 15% mai mari fata de anul trecut, ceea ce inseamna venituri de 600 milioane de euro doar in 2007. Pentru comparatie, in 2006, tour-operatorii au avut o cifra de afaceri cumulata de 500 milioane de euro, din care primii cinci jucatori au realizat cam 400 de milioane.

"Cred ca outgoingul si turismul de evenimente vor creste cel mai mult anul acesta", a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant in cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

In ultimii ani, plecarile romanilor ca turisti in strainatate au crescut constant si semnificativ, pe cand, la nivel local, strainii au venit din ce in ce mai rar pentru distractie si mai des pentru afaceri.

De fapt, Badulescu se asteapta la un trend asemanator in acest an: romanii vor pleca in continuare in strainatate. "Creste nivelul de trai al populatiei, iar ofertele pentru vacante in strainatate sunt din ce in ce mai multe si mai accesibile", explica reprezentantul ANAT.

Pe de alta parte, aderarea la UE va aduce tot mai multe companii in Romania, iar acestia vor creste incasarile agentiilor pe segmentul de evenimente, dar si pe cel al biletelor de zbor.

Sibiul va atrage un milion de turisti

Anul acesta, orasul Sibiu este Capitala Culturala Europeana. In acest context, Badulescu spune ca sunt asteptati acolo circa un milion de turisti. "Jumatate din ei vor cumpara nopti de cazare, si pana la 200.000 vor veni pentru evenimente de business", considera Badulescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.