Pierderile urmeaza sa fie deduse in declaratiile de venit din luna mai

Jucatorii de pe piata de capital trebuie sa plateasca, pana pe 25 ianuarie, impozitul de 16% aferent castigurilor brute (n.red.: fara sa fie scazute pierderile) obtinute din vanzarea actiunilor la mai putin de un an de la data cumpararii acestora. Pierderile vor putea fi totusi deduse, dar abia in luna mai, cand se vor depune declaratiile de venit.

Neintelegerile iscate in piata de capital privind data pana la care trebuie platit impozitul aferent castigurilor obtinute din tranzactii pe piata bursiera, precum si modul de calcul al acestei taxe au fost clarificate ieri printr-o decizie a Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala. Astfel, investitorii vor plati cota de 16% din castigul brut realizat in urma vanzarii actiunilor detinute mai putin de un an in portofoliu. Mai exact, este vorba de sumele trecute la rubrica "castig" in fisele de portofoliu eliberate de casele de brokeraj.

"Contribuabilii vor avea posibilitatea sa deduca pierderile din operatiuni pe piata de capital in declaratia de venit care urmeaza sa fie depusa pana pe 15 mai. Eventualele diferente rezultate din consolidarea portofoliului vor fi platite de catre stat spre sfarsitul anului", a declarat, pentru Adevarul, Robert Hofner, director general al Directiei Generale de Gestiune a Impozitelor si Contributiilor din cadrul ANAF


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.