Tenaris Silcotub va realiza la Zalau airbaguri pentru pietele externe, iar Saint-Gobain va fabrica parbrize pentru Renault.

Compania Tenaris Silcotub va incepe in luna martie productia de airbaguri la uzina de la Zalau, principalele destinatii fiind pietele externe, a declarat Paolo Bassetti, vicepresedintele executiv al companiei. Compania este specializata in productia de tevi din otel carbon si slab aliat fara sudura, cu utilizare in industria constructiilor, petrolului si gazelor, energetica, chimica si cea a constructiilor de masini. Tenaris Silcotub a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 469,2 milioane de lei, in crestere cu 25% fata de perioada similara din 2005, in timp ce profitul companiei a crescut de cinci ori, la 33,9 milioane de lei.

Cu ochii pe Renault

Saint-Gobain va construi in 2008 o linie de productie a parbrizelor si o unitate de tratare termica a geamurilor utilizate in constructii. Principalul client ar putea fi chiar grupul Renault, a spus directorul general al Saint-Gobain Glass Romania, Olivier Lluansi.

"Am avut discutii cu reprezentantii Renault si se pare ca ei vor fi principalul nostru client, insa nu excludem colaborarea cu alte firme din domeniu", a afirmat Lluansi.

"Aceste investitii reprezinta un ritm normal de dezvoltare a companiei noastre. Dupa ce am construit fabrica de sticla, vom continua cu linia de tratare termica a geamurilor si cu unitatea de productie a parbrizelor pentru industria auto", a adaugat oficialul companiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.