Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este deschisa unei propuneri cu privire la cumpararea unui pachet minoritar la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), insa nu a primit nicio oferta in acest sens, a spus directorul reprezentantei BERD din Romania, Hildegard Gacek.

BERD ar fi interesata de un pachet similar cu detinerea din Banca Comerciala Romana (BCR), vanduta ulterior Erste Bank. International Finance Corporation si BERD detineau 25% din capitalul BCR. "Nu are niciun rost sa luam 6-7%", a aratat oficialul BERD. Institutia financiara internationala ar fi interesata de un pachet minoritar de 25% plus o actiune. "Nu noi suntem cei care propun", a conchis Gacek.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat, la finele anului trecut, ca una dintre variantele luate in calcul pentru privatizarea CEC ar putea fi si atragerea BERD in actionariatul CEC.

CEC a incheiat anul 2006 cu un profit net de 39,8 milioane lei (11,8 milioane euro), de peste noua ori mai mare decat in 2005, si cu active in crestere cu 26,8% pana la 7,1 miliarde lei (2,1miliarde euro), potrivit datelor financiare preliminare ale bancii. CEC este cea mai veche banca din Romania, fiind fondata in anul 1864. Banca are un capital social de 649,7 milioane lei (191 milioane euro), si o retea de 1.393 unitati, cea mai mare din tara. La sfarsitul anului 2005, reteaua bancii cuprindea 1.406 sucursale si agentii.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.