ThinkBig Franchise Consultants si suplimentul „Bani&afaceri“ au incercat sa afle care sint cele mai scumpe francize de lux retail de haine straine prezente pe piata din Romania.

Prima franciza in acest top este Max Mara. Este un brand de lux din Italia, cunoscut pentru produsele sale haute couture. Costurile de amenajare sint de 1.000-1.500 de euro/mp, la care se adauga costurile de stoc plus costurile de lansare si altele.

A doua franciza in topul nostru este Escada. Brandul a fost fondat in 1976 si a devenit celebru in Europa dupa doar 5 ani de la lansare. Este un brand de produse vestimentare de lux pentru femei. In prezent, Escada are peste 200 de magazine deschise in regim propriu si peste 300 de francize, in 60 de tari de pe glob.

Cine urmeaza

Topul continua cu Zara. Produsele Zara urmaresc cel mai nou trend din industria modei, magazinele sale fiind deschise in principalele centre comerciale din Europa, America si Asia. Zara este parte a grupului Inditex, unul dintre cele mai mari grupuri de retail din industria vestimentara, din lume. Alte magazine Inditex: Kiddy's Class, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho si Zara Home. In Romania, este deschis in Plaza Romania.

Un alt nume este Hugo Boss. Este reprezentat pe piata de fashion de catre brandurile Hugo si Boss. Aceste colectii sint create pentru a atrage mai multe grupuri-tinta, construindu-se in acelasi timp un brand international, caracterizat de diversitate si nivel constant al calitatii. Portofoliul de produse: brandul Hugo Boss acopera toate segmentele domeniului de fashion&beauty: de la colectii clasice, elegante si casual la tinute sport si accesorii complementare, la ochelari, ceasuri, parfumuri si cosmetice (linia de produse cosmetice Boss Skin s-a bucurat de succes pe piata incepind cu 2005, anul lansarii). Boss Black, Boss Selection, Boss Orange si Boss Green sint colectii sub brandul Boss.

Alte francize

Debehams este cel mai cunoscut brand de fashion din Marea Britanie. Comercializeaza articole de fashion pentru femei, barbati si copii. Investitia aferenta deschiderii unui magazin Debehams in Romania: 1.000 de euro/mp.

Daca nu doriti marca Debehams, puteti alege Marks&Spencer. In prezent, Marks&Spencer are peste 450 de magazine in Marea Britanie, cel mai mare fiind Marble Arch in Londra, si 150 in intreaga lume, iar dintre acestea peste 200 sint francize care opereaza in 30 de tari.

In Romania sint deschise in prezent magazine Marks&Spencer in: Carrefour Orhideea, Carrefour Feeria, Bucuresti Mall, dar si in Centrul Comercial Tom din Constanta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.