"Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), si-au anuntat intentia de a-si desfasura activitatea in Romania 20 de societati de asigurare, dintre care trei din Germania, patru din Irlanda si treisprezece din Marea Britanie. Si avem de a face cu nume grele precum Lloyd’s. Totodata, CSA a fost notificata si de o societate de asigurari din Austria cu privire la intentia acesteia de a-si deschide o sucursala pe teritoriul Romaniei, conform principiului dreptului de stabilire", anunta Tudor Balta, vicepresedintele CSA.


Incepind cu 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari autorizat in oricare dintre celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE) poate desfasura activitate in Romania fie direct, fie prin intermediul unei sucursale stabilite pe teritoriul tarii noastre, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Asiguratorii nou-veniti trebuie sa trimita o notificare catre autoritatea de reglementare din Romania prin care sa anunte intentia de a-si extinde activitatea si pe teritoriul tarii noastre.