Cele mai lichide titluri s-au depreciat cu 0,55%, in timp ce actiunile SIF au pierdut inca 0,69%

Corectiile negative generalizate s-au reinstalat, ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Indicele BET, care monitorizeaza evolutia celor mai lichide companii, dar si indicele BET-Compozit au revenit pe minus, inregistrand deprecieri de 0,55%, si, respectiv, de 0,53%. Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) nu au reusit nici ieri revenirea pe un trend ascendent, desi au ajuns, practic, la nivelul lunii decembrie.

Actiunile SIF au pierdut, ieri, in medie, 0,69%. "Dupa o presiune la vanzare mai accentuata in prima parte a sedintei, cumparatorii au revenit in piata spre final, diminuand scaderile. Cu toate acestea, cumparatorii nu au fost suficient de puternici incat sa aduca actiunile SIF pe crestere", explica Liviu Avram, broker la Prime Transaction.

SIF Transilvania recupereaza 0,6% din pierdere
In afara de actiunile SIF Transilvania (SIF 3), care au inregistrat o crestere cu 0,65%, toate celelalte au ramas in continuare sub stigmatul unei evolutii negative.
Astfel, titlurile SIF Banat Crisana (SIF 1) s-au ieftinit cu 1,86%, pana la pretul de 3,1700 lei/actiune. Titlurile SIF Muntenia (SIF 4) s-au depreciat cu 1,12%, inchizand la cursul de 1,7700 lei/actiune, iar cele ale SIF Moldova (SIF 2) cu 0,93%, pana la 3,2100 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.