Anul trecut, castigurile Bancii Comerciale Romane au avansat cu 19% fata de 2005, pana la aproximativ 240 milioane euro, anunta Mediafax.
Activele bancii au urcat la aproape 12 miliarde de euro, cu circa o treime peste valoarea de peste noua miliarde de euro consemnata la 31 decembrie 2005. Banca austriaca Erste este actionarul majoritar al BCR, dupa ce a platit, in toamna anului trecut, 3,75 miliarde de euro pentru aproape 62% din titluri.

Statul roman a incasat 2,2 miliarde de euro pentru participatia sa de 36,88%. Pachetul detinut de Erste a urcat la 69,11% dupa preluarea celei mai mari parti a actiunilor detinute de salariatii BCR, prin oferta publica. Planul de dezvoltare propus de Erste vizeaza triplarea profitului net al BCR pana in 2009 comparativ cu nivelul din 2006. Cresterea anuala a castigului net a fost prevazuta la 40%, iar avansul veniturilor nete din dobanzi la 25-30%. Grupul austriac are in vedere si reorganizarea BCR, care va presupune separarea activitatilor de administrare a riscului de cele de creditare, precum si detasarea activitatilor din sectorul de retail de cele din sectorul corporate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.