Bancile si-au indreptat atentia si asupra nevoilor de finantare ale persoanelor fizice autorizate, mai ales ca numarul acestora nu este deloc de neglijat, fiind inregistrate peste 400.000 de astfel de entitati.

Romexterra Bank are in portofoliu Creditul auto, oferta care se adreseaza deopotriva si persoanelor fizice si celor autorizate care fac dovada unor venituri permanente certe. Valoarea minima a creditului este echivalentul in lei a 3.000 de euro, pentru imprumuturile de pana in 20.000 de euro fiind necesar un avans de cel putin 20%.

Pentru a putea calcula scoringul, banca solicita registrul de incasari si plati pe ultimele 6 luni, declaratia de impozit pe venit inregistrata la Fisc si pe cea de impunere finala. Dobanda la acest tip de credit este de 13% pe an (DAE calculata pentru un imprumut de 20.000 de euro, pe sase ani fiind de circa 15%). La Volksbank dobanzile variaza in functie de situatia financiara a persoanei fizice autorizate. Astfel, in cazul Creditului Easy Capital, rata dobanzii variaza intre 13 si 14% pe an la creditele in lei si intre 7 si 8% pe an pentru cele in euro. Imprumutul Easy Capital este destinat activitatii curente, suma maxima oferita fiind de 15.000 de euro (dar nu mai mult de trei ori venitul lunar mediu), pentru o perioada de maximum 12 luni.
Declaratiile de impunere la Fisc si gajurile, necesare pentru finantare

Documentatia care trebuie oferita ofiterilor de credit de la Volksbank cuprinde actele care dovedesc dreptul de exercitare a profesiilor liberale, declaratia de impunere de la Fisc pentru anul anterior, registrul de incasari si plati pe ultimele 12 luni. Se percep comisioanele de acordare de 0,5% calculat la limita aprobata a creditului, taxe pentru inregistrarea gajului la arhiva electronica (fiind solicitate garantii reale imobiliare asupra soldurilor curente ale solicitantului si trei bilete la ordin in alb).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.