Comisia Nationala de Prognoza (CNP) estimeaza o crestere anuala a capitalizari de 21,6%, pana la 90 miliarde lei, la sfarsitul anului 2007, se mentioneaza intr-un raport publicat de Bursa de Valori Bucuresti.

Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, valoarea tranzactiilor va creste cu 40,2% in 2007, pana la 15 miliarde lei, si cu 50% in anul 2008. Indicele BET va inregistra cresteri constante de la un an la altul, CNP estimand o crestere de 21,3% in 2007 si de 21,1% in 2008, se mai arata in raportul Bursei.

In ceea ce priveste capitalizarea, CNP estimeaza pentru anul in curs o crestere de 21,6%, pana la 90 miliarde lei, iar pentru anul 2008 o crestere de 16,7%, pana la 105 miliarde lei.

"Valoarea medie zilnica a tranzactiilor pietei a crescut semnificativ in ultimii doi ani. Totusi, numai 12-15 emitenti sunt tranzactionati frecvent, majoritatea companiilor de dimensiuni mici fiind mult mai putin lichide. Listarile companiilor cu capitalizare mare, care urmeaza sa aiba loc, (precum Fondul Proprietatea, Transgaz, si unele companii din portofoliile SIF-urilor), vor asigura un o tendinta crescatoare a valorii zilnice a tranzactiilor", se arata in raport, potrivit NewsIn.

Oficialii BVB mizeaza si pe intentia Erste de a se lista in acest an intentioneaza sa se listeze la BVB, potrivit clauzelor dincontractul aferent ofertei pentru cumpararea actiunilor BCR detinute de angajatii bancii.

Previziunile legate de evolutia pietei au la baza atat estimarile participantilor cat si evolutia altor piete emergente care au trecut printr-o perioada similara inaitne si dupa aderarea la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.