"Facem toate demersurile pentru semnarea contractului la inceputul saptamanii viitoare. Aceasta este a treia finantare de volum important pe care Dexia Kommunalkredit Bank o acorda statului roman, contracte in valoare de aproximativ 250 milioane de euro fiind deja in derulare de anul trecut", a declarat pentru Mediafax, Roxana Lazar, director general executiv al Dexia Kommunalkredit Romania. Imprumutul este destinat completarii finantarii acordate de Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, suma fiind inclusa in plafonul de indatorare externa pentru 2006.

Creditul va fi restituit intr-un interval de 10 ani, in 15 rate egale, cu o perioada de gratie de trei ani, rata dobanzii fiind variabila. Rambursarea imprumutului, precum si plata dobanzilor, a comisioanelor si altor costuri aferente vor fi realizate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Ministerul Finantelor va delega MTCT, ca subimprumutat, responsabilitatea implementarii proiectelor si utilizarii creditului, printr-un acord de imprumut subsidiar. Guvernul a aprobat contractarea imprumutului la finele anului trecut, oferta Dexia fiind considerata cea mai avantajoasa dintre propunerile de finantare primite de Ministerul Finantelor.