Compania ING Real Estate Investment Management intentioneaza sa investeasca circa 200 milioane de euro in proiecte imobiliare din Romania.

"Tintim spatiile de birouri, cele de retail si logistica. Ne vom focaliza insa pe investitii comerciale si de birouri, care sunt cel mai bine dezvoltate. In ceea ce priveste spatiile de birouri, suntem interesati sa cumparam proiecte doar in Bucuresti, in timp ce pentru celelalte segmente ne vom orienta si in alte orase din tara", a spus Gijs Klomp, director pentru Romania al companiei.

Fondul, denumit ING Property Fund Central and Eastern Europe, a fost lansat in luna octombrie a anului trecut pentru investitii in proiecte imobiliare in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria. Durata de viata este de zece ani, iar administratorii vizeaza achizitia de proiecte cu randamente de 10-11% anual.

"Regiunea Europei Centrale si de Est ofera un potential de investitii diversificat, datorita cresterii chiriilor si a randamentelor inca semnificative. ING Property Fund Central and Eastern Europe ne ofera accesul la clase multiple de active, optimizarea veniturilor si cresterea valorii proprietatilor", a declarat intr-un comunicat Martin Sabelko, director general al ING Real Estate Investment Management Central Europe.

Fondul negociaza deja achizitia a cinci proiecte in regiune si a transmis scrisori de intentie pentru doua dintre acestea. Reprezentantii vehiculului de investitii apreciaza ca vor incheia tranzactii in valoare totala de 400 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2007.
Banca germana Eurohypo, specializata in finantari imobiliare si de proiecte din sectorul public, va deschide in perioada imediat urmatoare un birou de reprezentanta la Bucuresti pentru consolidarea pozitiei pe piata Europei Centrale si de Est, a anuntat luni institutia bancara.

Reprezentantii bancii au afirmat ca Romania ofera oportunitati in special in ceea ce priveste investitiile imobiliare, cu rate mari de crestere.

"In afara exporturilor, industria constructiilor este unul dintre punctele de baza ale potentialului economic al Romaniei, beneficiind de un avans sustinut. De asemenea, procesul de privatizare va impulsiona industria imobiliara", se precizeaza in comunicat. In plus, Bucurestiul are, in opinia reprezentantilor Eurohypo, cel mai mare potential economic imobiliar, datorita numarului mare de locuitori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.