Presedintele CEC a dezvaluit ambitiile bancii cu capital de stat pentru noul an

Radulescu: CEC va controla 4,4-4,5% din piata bancara romaneasca la sfarsitul lui 2007 Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar putea sa detina o cota de piata de 4,4-4,5% la finele anului 2007, in functie de cum vor evolua si celelalte banci din sistem, a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu, la The Money Channel.

"Cred ca va creste cota de piata a CEC pana la 4,4-4,5% din sistemul bancar la finele acestui an, dar ramane de vazut daca bancile celelalte se vor misca la fel de repede", a spus Radulescu.

CEC detinea active de 6,12 miliarde lei (1,73 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla in acest fel 4,04% din piata bancara romaneasca, potrivit datelor bancii centrale.

CEC incearca sa se transforme din banca de economii intr-una comerciala si a investit, in ultima perioada, pentru a recupera decalajul tehnologic fata de celelalte banci din sistem. in decembrie, banca a sarbatorit un an de la emiterea primului card, iar in acest interval, CEC a emis 180.000 de carduri, din care aproximativ 25.000 (14%) sunt de credit, potrivit reprezentantilor bancii.

Guvernul a decis pe 22 decembrie 2006, ca Ministerul Finantelor sa vireze in contul CEC suma de 500 milioane de lei, reprezentand majorarea capitalului social cu cinci milioane de actiuni, a caror valoare nominala este de 100 lei. Conform Executivului, banii provin din sumele incasate din privatizare, sume care sunt incluse la bugetul general consolidat. Potrivit CEC, banii au fost virati pe 29 decembrie in contul bancii, de catre MFP majorand astfel capitalul social al CEC de la 149,7 milioane lei la 649,7 milioane lei.

La sfarsitul lunii septembrie 2006, CEC detinea active de 6,12 miliarde lei (1,73 miliarde euro) si controla 4,04% din sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.