Restaurantele romanesti au cea mai mare crestere a vinzarilor din Europa de Est. In 2005, piata de profil a atins doua miliarde de dolari si mai are potential de crestere
Cu o crestere anuala a vinzarilor de 26% in perioada 1999-2005, piata restaurantelor din Romania are cel mai mare ritm de dezvoltare din Europa de Est, potrivit unui studiu realizat de Euromonitor. Astfel, conform aceleiasi surse, vinzarile pe acest segment au totalizat anul trecut doua miliarde de dolari. Mai mult, tara noastra este "campioana" si in ceea ce priveste deschiderile de noi astfel de locatii.

Mai precis, in perioada analizata, restaurantele s-au inmultit in medie cu 17% anual, ajungindu-se astfel la un numar de aproximativ 15.700, ceea ce este inca destul de putin avind in vedere populatia tarii, dupa cum spun analistii Euromonitor. "Piata este inca una dintre cele mai mici din Europa de Est, dar se extinde foarte rapid, mai ales pe seama cresterii economice, a puterii de cumparare si, nu in ultimul rind, ca urmare a dezvoltarii turismului", se specifica in studiul Euromonitor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.