Specialistii sustin ca o actiune cu un indice PER sub 15 este de cumparat, iar cu PER de peste 25 este de vindut.

Cu toate ca si in 2006 bursa a crescut pe piata de capital, se mai gasesc actiuni subevaluate din punctul de vedere al indicelui PER. Si asta pentru simplul motiv ca unele societati au avut in 2006 rezultate financiare foarte bune. Indicele P/E (PER) exprima durata de recuperare a unei investitii intr-o actiune (pretul platit pe actiune) din profiturile obtinute de emitent (EPS). Astfel, cu cit acest indice este mai mic, cu atit este mai bine pentru investitori.

Top 3

In general, atunci cind doriti sa investiti la bursa este bine sa cunoasteti cit mai multe despre o actiune. Iar valoarea indicelui PER, precum si istoricul acelui titlu ar trebui avute in vedere. Pornind de la aceste doua criterii constatam ca Rompetrol Well Services ramine si in 2007 o actiune cu potential mare de crestere. Are un PER egal cu 8,32, iar in 2006 a avut un randament de 239,53%. Insa aceasta actiune prezinta si unele inconveniente care pot bloca cresterea ei. Este vorba despre procesul omului de afaceri Dinu Patriciu, de politica de dividende a companiei si, nu in ultimul rind, de lichiditatea mica a actiunii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.