Guvernul a decis o majorare a salariilor functionarilor publici cu sapte procente din aprilie 2007 si cu 11% din octombrie 2007.

Guvernul a aprobat un memorandum privind cresterile salariale in anul 2007 pentru personalul din sectorul bugetar, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu. Majorarile propuse pentru 2007 reprezinta o crestere medie anuala a salarilor din sectorul bugetar de 7,5%.

Cresterile salariale se vor acorda diferentiat pe categorii de personal, in doua etape: in luna aprilie si, respectiv, in luna octombrie. Astfel, personalul din invatamant va beneficia de cea mai mare crestere salariala, respectiv de 7% in aprilie si de 15% in luna octombrie. Pentru personalul contractual, functionarii publici si personalul auxiliar judecatoresc, cresterea salariala din aprilie va fi de 7%, iar cea din octombrie de 11%. Politistii vor beneficia de o crestere a salariului cu 3% in aprilie si cu 2% in octombrie, tinand cont de modul in care au fost facute cresterile salariale anterioare.

Diplomatii vor avea o crestere a salariului de 5% in aprilie si 8% in octombrie. Salariul personalului din domeniul sanatatii va fi majorat cu 7% in aprilie si cu 14% in octombrie. Pentru personalul militar, majorarea de 14,5%, se va aplica incepand cu luna ianuarie 2007.

"Cresterile salariale au tinut cont de cresterea economica din ultimii ani si de scaderea inflatiei sub 5%, dar majorarea salariala trebuie sa mearga mana in mana cu cresterea competitivitatii" a subliniat Tariceanu.

In ceea ce-i priveste pe cei 49 de operatori economici monitorizati, fondul de salarii pe anul 2007 nu trebuie sa depaseasca, pe total operatori economici din cadrul fiecarui minister, o crestere medie de 6 %, fata de cel realizat la nivelul anului 2006.

Pentru cei 27 de agenti economici nemonitorizati la care statul sau o unitate administrativ teritoriala este actionar majoritar, fondul de salarii nu trebuie sa depaseasca 10,7% fata de fondul de salarii realizat in 2006.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.