Firmele vor fi puse sa plateasca 0,25% din fondurile de salarii pentru crearea unei garantii privind plata angajatilor

Dupa mai bine de cinci ani in care controversele pe tema garantarii salariilor s-au tinut lant, Cabinetul Tariceanu a readus pe tapet un act normativ ce prevede constituirea, de la 1 ianuarie 2007, a Fondului de Garantare a Salariilor.

Initiativa fostului guvern prevedea ca participarea la finantarea Fondului sa fie de 5% din totalul salariilor brute acordate de fiecare angajator in parte, insa acum s-a ajuns la un procentaj de 0,25% din fondurile de salarii ale firmelor. Liderii confederatiilor patronale sunt, in principiu, de acord cu crearea unui fond de garantare a salariilor, insa acuza guvernul ca a adoptat (si) acest act normativ fara sa consulte angajatorii.

"Deocamdata, nimeni nu stie cum va fi administrat Fondul, cum va putea fi accesat de catre contribuabili sau cum vor fi utilizati banii. Pentru IMM-uri nu exista nicio procedura de acces si cred ca firmele mici vor plati in beneficiul celor mari", ne-a declarat Adrian Izvoranu, director general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR). El apreciaza ca Fondul ar trebui sa beneficieze de o administrare paritara public-privata, pentru ca banii provin din ambele sectoare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.