Integrarea europana ar putea aduce o scadere a preturilor din piata imobiliara bucuresteana, dupa o perioada de crestere aproape violenta a acestora, in paralel cu inmultirea ofertelor de locuinte noi de clasa medie si mentinerea interesului pentru zona de lux, se arata intr-o analiza NewsIn.

Preturile pietei imobiliare au crescut violent in preajma aderarii "Nu trebuie sa ne asteptam la o explozie pe piata imobiliara, dupa integrare, preturile in toate tarile europene au crescut in preajma integrarii, apoi au inregistrat scaderi", a observat consultantul senior in cadrul departamentului de birouri al companiei imobiliare DTZ Echinox, Mihai Plaesu.

"Si in alte capitale europene apropierea integrarii europene a adus cresteri de pret pe piata imobiliara, dar in Bucuresti aceasta crestere este foarte violenta", a adaugat specialistul DTZ. "in viitor, ma astept la o scadere la fel de brusca, poate chiar la o crestere a ofertei peste cerere", a explicat consultantul imobiliar pe Terenuri si Investitii in cadrul companiei DTZ Echinox, Daniel Mitarcu.

Preturile terenurilor au urcat intr-un ritm ametitor

Din punct de vedere al preturilor terenurilor, in prezent nordul Bucurestiului reprezinta o piata asezata, nu este usor influentabila, crede consultantul senior in cadrul companiei imobiliare DTZ Echinox, Mihai Plaesu.

"Proiectele care vor intra pe piata in 2007 vor acoperi cererea. in plus, pe piata se va naste o stransa concurenta care, de asemenea, ar putea participa la scaderea preturilor", a mai explicar acesta. La nivelul Bucurestiului, in ultimii doi ani, preturile la terenuri au urcat, in zona de nord, de la 300 la 650 de euro pe metru patrat.

"In acea zona se construieste proiectul Baneasa Investments, pentru care au fost aduse utilitati, fapt care a dus la cresterea puternica a preturilor la terenurile din zona", a spus Daniel Mitarcu.

In estul capitalei deschiderea accesului pe autostrada A2 (Autostrada Soarelui) a generat o puternica crestere a preturilor la terenuri, in special la cele de pe fosta platforma industriala din zona. "Pretul in zona a ajuns de la circa 120 de euro pe metru patrat, in urma cu doi ani, la aproape 200 de euro", a explicat Mitarcu.

De asemenea, in vestul Bucurestiului, preturile la terenuri au ajuns la 400 de euro, de la 120 de euro pe metru patrat, in urma cu doi ani, a mai spus acesta. Preturile in centrul capitalei s-au dublat in ultimii doi ani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.