Statul va vinde actiunile Petrom Guvernul a decis sa vanda toate actiunile pe care le mai detine la Petrom, iar opinia ministrului justitiei referitoare la preluarea celor 8% din actiuni de catre salariatii din prezent este corecta , a anuntat seful AVAS, Teodor Atanasiu.

"Nu AVAS decide ce societati se privatizeaza, ci Guvernul care transfera la AVAS acele societati pe care doreste sa le privatizeze. Am inteles ca tot ce se transfera de la OPSPI trebuie privatizat in intregime", a precizat Atanasiu, citat de NewsIn.

Petrom este in prezent detinut in proportie de 51% de catre OMV, 40,74 % de statul roman, 2,03% Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si 6,23% - actionarii minoritari. in privinta pachetului de 8% din actiunile Petrom, Atanasiu a declarat ca va avea o discutie cu ministrul justtiei pentru a stabili ce inseamna exact salariatii Petrom. "Cred ca opinia ministrului Justitiei este corecta si anume ca salariatii din prezent se inacdreaza la categoria salariatilor carora li se va distribui cele 8%, pentru ca legea spune salariati fara alte precizari", a spus Atanasiu.

Conform acestuia, au existat discutii ca si membrii din COnsiliul de Administratie de la Petrom sa fie inclusi in lista salariatilor sau a fostilor salariati. "Cand vom ajunge la un punct comun cu Ministerul Justtiei vom prezenta Guvernului varianta comuna", a spus Anatasiu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.