Specialistii se asteapta la cresterea semnificativa a numarului de ATM si POS

Piata autohtona a cardurilor va continua sa creasca si anul viitor, cand este asteptata intensificarea competitiei externe. Acest fapt se traduce prin inmultirea numarului de carduri emise, prin aparitia de noi produse, precum si prin ieftinerea serviciilor. "Exista foarte multi jucatori mari straini care nu sunt prezenti in Romania.

Foarte multe companii engleze sunt interesate de piata autohtona", a declarat, ieri, Catalin Cretu, vicepresedinte VISA International CEMEA. El a previzonat cresterea competitiei dupa integrarea in Uniunea Europeana mai ales pe segmentul creditelor de consum, inclusiv pe cel al cardurilor de credit. Cretu a estimat pentru anul viitor o continuare a largirii retelei de bancomate si terminale amplasate la comercianti, dar si o crestere sustinuta a emiterilor de noi carduri. Vicepresedintele VISA a aratat ca o evolutie similara a fost consemnata in toate tarile care au aderat la Uniunea Europeana.

Cardurile, folosite in special pentru retrageri de numerar

Pana la aparitia acestor competitori externi de renume, precum Barclaycard, VISA Romania va migra din divizia pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa in VISA Europe.
Visa Europe a fost constituita, in 2004, ca organizatie separata in Europa, sub forma de asociatie nonprofit, detinuta de 4.500 de banci europene. Astfel incat, de la 1 ianuarie 2007, bancile romanesti emitente de carduri Visa se vor alatura actualilor membri. Potrivit lui Cretu, pe regiunea Visa Europe, in medie, un euro din 10 euro este cheltuit cu un card Visa. Organizatia functioneaza dupa toate reglementarile Sistemului Unic de Plati Europene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.