Plata cu cardul devine o parte din rutina zilnica. Comertul virtual isi face si el simtita prezenta in utilizarea cardului la comercianti, indeosebi pentru cumpararea online de bilete de avion.

Romanii au cheltuit peste 645 de milioane de dolari cu cardurile Visa la comercianti in primele noua luni din 2006, aceasta fiind valoarea celor 11,1 milioane de tranzactii cu carduri inregistrate in perioada septembrie 2005-septembrie 2007. Totalul valoric al tranzactiilor cu carduri Visa, care cuprinde si retragerile de la ATM, a ajuns insa la aproximativ sapte miliarde de dolari, in crestere cu 59% fata de aceeasi perioada din 2005. "Desi numerarul este in continuare metoda cea mai folosita pentru plati, aceste rezultate indica faptul ca romanii au devenit tot mai obisnuiti sa plateasca cu cardul, numarul tranzactiilor dublindu-se in acest an comparativ cu anul trecut", spune Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA.

Comertul virtual s-a dublat

Comertul electronic a continuat de asemenea sa creasca. Numarul total al tranzactiilor operate de detinatorii romani de carduri Visa in Romania si in strainatate a crescut cu 123%, ajungind la 141.000. Valoarea tranzactiilor online a crescut si ea la peste dublul anului trecut, 17,5 milioane de dolari fiind platiti pe Internet, cu 103% mai mult fata de sfirsitul lunii septembrie 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.