Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, recursul formulat de cele trei persoane arestate preventiv in cazul RAFO. Constantin Margarit, Octavian Iancu si Alexandru Marian Iancu sunt acuzati ca, prin activitatile lor, au pagubit statul cu peste 1.300 de miliarde de lei. Cei trei au fost arestati in data de 14 februarie, fiind cercetati de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani.

Avocatul apararii, Viorel Spanu, sustine ca, atunci cand a decis arestarea inculpatilor, Tribunalul Bucuresti si-a motivat neconvingator si superficial decizia, facandu-se referiri la calificarea juridica, cuantumul deosebit al prejudiciului infractional, modalitatea de savarsire, natura si gravitatea faptelor care se presupune ca au fost comise de acestia. Margarit Constantin, Octavian Iancu si Basaran Kadri Maznar, administratori la SC VGB Impex SRL, impreuna cu Alexandru Marian Iancu au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550, 3 miliarde, rezultand un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.