Potrivit secretarului de stat din Ministerul Muncii (MMSSF), Daniela Nicoleta Andreescu, dupa 1 ianuarie 2007, piata muncii din Romania va fi clar supusa unor restructurari si noi tendinte.

Piata muncii din Romania va fi supusa noilor tendinte Acestea vor fi datorate pe de o parte modificarii criteriilor de competitivitate si a patrunderii mai lejere a investorilor, iar pe de alta parte datorate cresterii atractivitatii pietei fortei de munca romanesti pentru lucratorii din statele noncomunitare.

Restrictiile pe care tarile europene le vor impune muncitorilor romani ne vor afecta, dar nu vor avea un efect devastator, mai ales ca numarul celor care vor pleca la munca in strainatate dupa 1 ianuarie nu va fi foarte mare, a declarat, luni, pentru NewsIn, secretarul de stat, Daniela Andreescu.

"Mutatii majore nu credem sa urmeze pentru ca orice schimb nu are loc de sine statator, ci este o parte a unui context in principiu de natura economica, care va impune noi reguli", a declarat, pentru NewsIn, Daniela Andreescu.

"De asemenea, trebuie sa avem in vedere faptul ca statele membre pot impune restrictii privind circulatia lucratorilor romani, moment in care accesul acestora pe piata muncii din statele respective se va supune reglementarilor din dreptul intern sau din acordurile bilaterale pe care tara noastra le are incheiate cu respectivul stat membru", a adaugat secretarul de stat.

In opinia reprezentantului MMSSF, numarul cetatenilor romani care vor pleca la munca in strainatate dupa 1 ianuarie 2007 "nu va fi atat de mare", deoarece accesul pe piata fortei de munca a statelor membre UE se va produce in baza prevederilor acordurilor privind circulatia fortei de munca.In schimb, Daniela Andreescu considera ca numarul strainilor care vor veni sa lucreze in Romania ar putea creste odata cu aderarea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.