Exista oameni in Romania pentru care luxul vacantelor din orasele europene a devenit deja unul plictisitor. Daca aruncam un ochi peste ofertele agentiilor de turism, putem observa ca si destinatia Dubai a devenit "depasita" pentru aceasta clasa de clienti mereu in cautare de senzational sau, mai corect, in cautare de ceva "cool" sau "la moda" .

Ce fac romanii cu banii cand se plictisesc de Austria, Italia si Franta? Pleaca in cautarea locurilor exotice cu palmieri, cocotieri, maimute, elefanti si suficient de apropiate de mall-uri.

Multe persoane cu posibilitatea de a-si petrece vacantele in strainatate ar considera ca destinatiile din Europa sunt mult mai pretentioase prin oportunitatile sesiunilor de shopping la firmele care fac valuri in lume si nu iau in considerare potentialul de diversitate culturala pe care il au tarile din Asia sau Africa.

Studiind ofertele pentru calatoriile de lux ale tour-operatorilor romani, se poate observa ca la nici una nu lipsesc recomandarile spre cele mai bune mall-uri si galerii comerciale ale zonelor respective si lunile in care comerciantii fac discounturi serioase. Putini sunt totusi atrasi de civilizatiile si cultura total deosebite, majoritatea cauta locuri de vacanta de unde sa se intoarca acasa cu vreo geanta de 1.000 de euro pe care sa o etaleze la petrecerile mondene. Noile destinatii de shopping sunt acum Hong-Kong, Bankok si Panama, iar insulele de pe coasta Africii sunt noile zone "la moda" pentru plaja. Pana la urma, nu au de ce sa se plimbe pe strazile cartierelor pariziene, cand acum pot inchiria o insula intreaga in Oceanul Indian.

Tour-operatorii romani au venit din nou in intampinarea cerintelor pietei de turism, cu oferte care depasesc orice asteptari. Parisul, Milano si Viena incep usor sa piarda teren, in fata unor destinatii exotice, la care acum cativa ani, romanii nici nu visau. Nu se poate neglija potentialul turistic al Orasului Luminilor, dar sejururile luxoase prezente in brosurile agentiilor te pot face sa uiti usor de destinatiile europene.

O destinatie care a inceput sa apara destul de des in ofertele turistice este Hong-Kong. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial si financiar de prim rang, avand o populatie de 5.900.000 locuitori. Metropola cu o expansiune incredibila trebuie vizitata mai ales in lunile ianuarie-februarie si iulie-august, cand magazinele ofera discounturi pe pana la 90%. Un sejur de 5 zile in Hong Kong costa aproximativ 1.000 de euro/persoana, fara costurile impuse de transport si asigurari.

Sejururi exotice

O alta capitala cosmopolita, dar unde se poate profita din plin si de scufundari printre recifuri de corali, plajele Caraibelor si plante exotice, este Panama. Destinatia aceasta este ideala si din cauza faptului ca zona este un paradis duty-free, astfel incat cele mai luxoase obiecte pot fi cumparate la cele mai mici preturi. Se pot vizita cladiri si situri istorice care dateaza din secolul 16 si, in acelasi timp, se poate admira ingineria moderna a Canalului Panama. Un sejur de 5 zile la un hotel de patru stele, in Panama, poate ajunge la 330 de euro, fara cheltuieli de transport.

De fapt, exista oferte pentru o serie de destinatii in zona Caraibe, cum ar fi Antigua, Anguila, Barbados si Jamaica. Aceste destinatii impun niste costuri pe masura. Un client interesat se poate bucura de plajele cu nisip alb si vegetatia exotica, platind pentru cazare sume ce ar putea depasi 3.500 de euro.

O alta destinatie cu un potential turistic imens este Haway. Cu posibilitatea de a vizita vulcanul Diamond Head, corabii vechi de cateva sute de ani si cursuri de "hula dance", operatorii turistici romani asigura clientii ca nu se vor plictisi. Preturile pentru un sejur de cinci zile la Haway variaza intre 865 si 1.100 de euro, fara costuri de transport si asigurari.

Florida este prezenta si ea in oferte, cu un bogat pachet de posibilitati turistice. Se poate vizita cel mai mare parc de distractii din lume, Walt Disney, Universal Studio, Sea World si inclusiv Centrul de lansare NASA, pe langa faptul ca orasul este constant gazda unor parade si spectacole foarte interesante. Cinci zile, la un resort situat pe plaja poate depasi 1.400 de euro, fara cheltuieli de transport.

Insulele Mauritus situate la sud-vestul Oceanului Indian beneficiaza de o atractie turistica deosebit de mare. Clima calda si temperaturile in general ridicate, pe toata perioada anului, recomanda vizitarea acestei insule pe toata durata anului. Datorita trecutului istoric al acestei zone, Mauritius se bucura de o cultura cu influente din toate zonele lumii (China, Europa, India). Un sejur de de cinci zile la un hotel de cinci stele poate ajunge la 1.700 de euro, fara cheltuieli de transport.

Tot in Oceanul Indian, peste 100 de insule cu plaje tropicale, palmieri si nisip alb, in zona Seychelles, stau la dispozitia turistilor interesati de o vacanta intima, tour-operatorii oferind posibilitatea cazarii inclusiv in insule private pentru o suma ce poate depasi 10.000 euro/persona pentru cinci zile. Fregate Island Private este o insula de 3 km patrati, care nu poate primi mai mult de 32 de invitati, ce vor putea fi cazati in cele mai luxoase vile din lume. Pe insula se afla un spa de 4.500 de km patrati.

Croaziere

Un tip de pachet turistic, recent aparut in portofoliile agentiilor de turism sunt croazierele care, desi au preturi departe de posibilitatile multor romani, au inceput sa fie la mare cautare.

Cu posibilitatea de a vizita Tarile Baltice, pachetul Radisson Seven Seas Cruise ofera o croaziera de sapte nopti cu un itinerariu bogat: Danemarca - Copenhaga, Suedia - Visby, Estonia - Tallin, Rusia - St. Petersburg, cu destinatia finala Stockholm. O asemenea calatorie are un pret de 5.546/euro/persoana. Agentiile de turism au de asemenea oferte de croaziere pe cel mai luxos vas de croaziera, Queen Mary 2, toate sejuruile depasind insa 5.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.