Romanii, actionari la companii din alte state membre ale Uniunii Europene sau strainii care au titluri la societati romanesti ar putea avea mai multe drepturi in adunarile generale, potrivit unui proiect de directiva discutat de institutiile comunitare.
Directiva recomanda ca titlul de actionar semnificativ sa revina celor care detin cel putin 5% din actiunile companiei, indiferent de dimensiunile acesteia, sau au titluri in valoare de minimum 10 milioane de euro. Actionarii semnificativi ar putea avea si dreptul sa prezinte proiecte de hotarari.

O alta prevedere mentioneaza ca actionarii care locuiesc in alte state membre ar putea sa aiba drept de vot si de participare la adunarea generala a actionarilor, fara sa fie prezenti fizic la reuniune, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Integrarii Europene. Astfel, printr-o procura, ei pot delega dreptul de vot unor terti care sa ii reprezinte, detinatorii procurii urmand sa aiba aceleasi drepturi ca si actionarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.