Comertul online din Romnia incepe sa prinda puteri. In primele zece luni ale acestui an, prin magazinele virtuale din Romnia s-au realizat aproximativ 69.000 de tranzactii in valoare de peste 5,8 milioane euro, potrivit unui studiu realizat la cererea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei de catre un grup de analisti.
"Volumul tranzactionat pe Internet este, insa, mult mai mare in conditiile in care o parte din cumparaturile de pe magazinele virtuale, inclusiv romanesti, se fac si utilizind alt standard de securitate decit cel propus de Visa si MasterCard prin 3D Secure: Verified by Visa si MasterCard Secure Code. Conform datelor RNC (Romanian National Computer Network), la data de 31 octombrie 2006, erau peste 150.000 domenii.ro rezervate. Dintre site-urile active, mai mult de o mie sint inregistrate pe segmentul de comert electronic. In perioada noiembrie 2005 - noiembrie 2006, s-a inregistrat o lansare de magazin virtual o data la doua zile.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.