Saptamana trecuta, la sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a avut loc, in prezenta reprezentantilor societatilor de asigurare, tragerea la sorti a seriilor asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto, valabile de la 1 ianuarie 2007, aferente fiecarei societati.

Potrivit Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006, publicate in "Monitorul Oficial" nr. 977 din 06 decembrie, asiguratorii vor tipari polita de asigurare RCA si vinieta pe acelasi suport cu Cartea Verde.

Totodata, in aplicarea normelor, societatilor de asigurare le-au fost aduse la cunostinta, in aceeasi zi, caracteristicile tehnice ale suportului pe care vor tipari polita de asigurare RCA, vinieta si Cartea Verde, referitoare la dimensiunea acestuia, hartia si culoarea utilizate, alte elemente. Culoarea Cartii Verzi (fata/verso) va fi aceeasi ca cea utilizata pana in prezent, respectiv verde. Polita de asigurare RCA, vinieta si Cartea Verde sunt detasabile, fiind separate de linii de tip perfor.

Potrivit normelor precizate anterior, asiguratorii autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA inainte de intrarea in vigoare a acestor norme au obligatia sa depuna la Comisie documentatia din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru continuarea acestei activitati. Intr-un comunicat, CSA precizeaza ca cererile depuse in acest sens, daca sunt insotite de toata documentatia necesara, prevazuta de lege, se solutioneaza in termen de 5 zile de la inregistrarea acestora la registratura CSA.

Polita RCA va trebui tiparita pe hartie autocopiativa, cu densitatea de 80 grame pe metru patrat pentru exemplarul 1 si de 60 grame pentru exemplarul 2, dimensiunea finala fiind de 210 milimetri lungime si 70 milimetri latime. Cartea verde va avea o lungime de 210 milimetri si o latime de 140 milimetri, in timp ce vinieta va avea 80 milimetri lungime si 70 latime.

Trebuie precizat ca seria cartii de identitate a vehiculului (CIV) va trebui inscrisa in rubrica ce cuprinde numarul de inmatriculare, in jumatatea din dreapta a acesteia. De asemenea, in cazul in care utilizatorul vehiculului difera de proprietar, la rubrica "adresa asigurat" se va completa adresa utilizatorului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.