Fondul Proprietatea a intrat in actionariatul E.ON Moldova (Electrica Moldova), primind 11,95% din actiunile distribuitorului de energie electrica, potrivit datelor companiei E.ON Moldova publicate in Monitorul Oficial

Dupa ce Fondul Proprietatea a primit 11,95% din capitalul social al E.ON Moldova, Electrica a ramas actionar al acestei societati cu doar 37,05% din actiuni. E.ON Energie detine 50,97% din E.ON Moldova, iar E.ON Sales&Trading Gmbh, E.ON Energie 31.Beteiligungs Gmbh si E.ON Energie 21.Beteiligungs Gmbh au fiecare cate 0,01%.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social.

La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova. Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt, avand la momentul privatizarii, peste 1,3 milioane de clienti.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.