Compania israeliana YH Dimri Construction&Development Ltd a semnat un acord pentru achizitionarea unei companii romanesti care detine un teren de circa 2.400 de metri patrati pe care se pot construi aproximativ 660 de apartamente, informeaza publicatia online Globes, citata de NewsIn.

Potrivit acordului, israelienii vor semna tranzactia pentru circa 54 de milioane de euro. in prezent, YH Dimri cauta parteneri pentru achizitionarea a 40% din compania romaneasca. YH Dimri Construction&Development Ltd este o companie israeliana listata la bursa din Tel Aviv.

Publicatia amintita mai mentioneaza ca grupul israelian Africa Israel va construit la Arad un centru comercial si de petrecere a timpului liber in valoare totala de 50 de milioane de euro, pana in 2009. Centrul comercial va fi amplasat pe un teren de circa 80.000 de metri patrati si va avea o suprafata totala de 50.000 de metri patrati.

In prezent Africa Israel construieste in Bucuresti Cotroceni Park, care va cuprinde peste 250 de magazine, un hipermarket, o zona de restaurante, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si un cinematograf IMAX (tridimensional). Ansamblul va beneficia de 2.500 de locuri de parcare, investitia necesara doar pentru dezvoltarea centrului comercial fiind estimata la circa 160 de milioane de euro.
Compania.

Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listat la bursa din Tel Aviv, cu cun capital de circa trei miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.