Exista in Uniunea Europeana fonduri de investitii care au realizat in acest an randamente de peste 60%.

"Raiffeisen Capital Management Viena detine doua fonduri de actiuni pe pietele emergente. Unul pe Europa de Est, care are un randament de 50%, si altul pe zona Euro-Asia, care a inregistrat o crestere de 60%. Dupa 2007 e posibil ca unitati la aceste doua fonduri sa poata fi cumparate de la ghiseele bancii Raiffeisen", anunta Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management. Este vorba despre fonduri care au expunere de 100% pe actiuni, si nu de 60-80%, asa cum se intimpla in prezent la fondurile romanesti pe actiuni.

Concurenta creste puternic

De la 1 ianuaie 2007, o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, romanii vor putea cumpara unitati la fondurile straine de investitii. Pina in 2007, acest fapt nu se putea realiza din cauza reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Deja Pioneer Asset Management a anuntat ca ar putea incepe sa distribuie din ianuarie 2007 si fonduri de investitii administrate de compania-mama, Pioneer Investments. Pioneer Asset Management este societatea de administrare a investitiilor UniCredit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.