Pretul apartamentelor din cele mai importante orase din Spania, Madrid, Barcelona si Valencia este destul de mare din perspectiva romanilor.

Achizitionarea unei locuinte in Spania costa destul de mult pentru buzunarele romanilor. Poate si din acest motiv ei prefera sa vina cu banii in tara si sa-si construiasca locuinte in localitatile din care au plecat. Daca ne raportam insa la nivelul Uniunii Europene, pretul nu mai este considerat asa de mare, cu atit mai mult cu cit in Franta sau in Anglia preturile apartamentelor depasesc orice asteptari.

De aceea, cetatenii acestor doua tari achizitioneaza din ce in ce mai multe apartamente in marile orase spaniole, in special pentru a le inchiria ulterior si pentru a obtine un venit constant. Pe de alta parte, chiar daca la prima vedere preturile din Spania par destul de mari, trebuie stiut si faptul ca zonele in care se afla aceste apartamente sint destul de bune.

Proprietar in capitala

Capitala Spaniei este orasul care are cele mai mari preturi la apartamentele noi sau vechi. Pretul apartamentului este dat de zona in care se afla, de vechimea imobilului, precum si de suprafata fiecarei locuinte. Se gasesc foarte multe apartamente de vinzare cu doua, trei si patru camere si mai putin garsoniere. De asemenea, daca suprafata masurata in mp era sugestiva de obicei pentru a-ti putea da seama de numarul de camere, in Madrid se pot gasi si oferte de apartamente cu trei dormitoare si cu o suprafata de numai 55 mp, specifica de altfel unui apartament de doua camere.

O astfel de locuinta intr-o zona destul de buna din Madrid costa in jur de 171.000 de euro. Un alt apartament destul de scump, dar care are toate imbunatatirile, aer conditionat, servicii de securitate, si care este de asemenea situat intr-o zona foarte buna, cu o suprafata de 90 mp si format din doua dormitoare, valoreaza aproximativ 280.000 de euro. Apartamentele de patru camere costa, de asemenea, mai mult. Un astfel de apartament cu trei dormitoare, un living destul de mare, complet mobilat si cu o suprafata de 100 mp valoreaza in jur de 327.000 de euro.

Mai ieftin

In cel mai mare oras din Catalunia, preturile apartamentelor sint mai mici decit cele din Madrid. In Barcelona se pot gasi garsoniere situate in zone destul de bune, care costa minimum 72.000 de euro, cu o suprafata de 22 mp, insa se poate gasi si acelasi tip de locuinta, cu o suprafata de 45 mp si cu un pret de 132.000 de euro.

Apartamentele de doua camere cu o suprafata de 40 mp valoreaza aproximativ 114.000 de euro, iar cele care au acelasi numar de camere, dar au o suprafata mai mare, de 66 mp, valoreaza 141.200 de euro. Locuintele de trei camere cu o suprafata de 65 mp costa in jur de 160.000 de euro, iar cele de patru camere cu o suprafata de 75 mp valoreaza aproximativ 176.000 de euro. De asemenea, ca si in cazul Madridului, pretul apartamentelor variaza destul de mult in functie de vechimea imobilului.

Pentru apartamentele situate in cladirile mai vechi, trebuie precizat faptul ca majoritatea ar avea nevoie de renovari, in cazul in care vor fi achizitionate. Valoarea renovarilor poate ajunge si pina la 5.000 de euro, cheltuiala deloc de neglijat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.