Lipsa zapezii de la munte si temperaturile ridicate fac inutile partiile de schi, chiar si pe cele echipate cu tunuri de zapada.
Companiile de transport prin cablu, cele de inchirieri echipamente si scolile de schi vor avea de suferit, mai ales ca meteorologii prevad ca primele ninsori adevarate urmeaza sa cada abia la inceputul lui ianuarie.

Cei mai pesimisti indica vanzari de doua ori mai mici decat intr-o iarna cu zapada din abundenta. Situatia nu este unica, aproape toate tarile cu traditie in sporturile de iarna din Europa confruntandu-se cu aceeasi problema. "Doar in Alpi, la peste 2.000 de metri altitudine, se poate schia", ne-a declarat Gheorghe Fodorenu, presedintele Autoritatii Nationale a Agentiilor de Turism. In consecinta in celelalte locuri afacerile care "traiesc" de pe urma sporturilor de iarna merg prost.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.