Firmele care folosesc muncitori detasati din strainatate vor avea obligatia sa ii inregistreze la inspectoratele de munca, precum si durata timpului de lucru sau salariile pe care le platesc acestora, prevede un proiect de hotarare, propus de Ministerul Muncii.
Pentru reglementarea procedurii in cazul muncitorilor straini detasati in Romania, care presteaza servicii la companii autohtone, Ministerul Muncii (MMSSF) a propus o hotarare prin care ii obliga pe beneficiarii serviciilor strainilor sa inregistreze toate datele referitoare la acestia la inspectoratele teritoriale de munca (ITM) inainte sa-si inceapa activitatea.

Potrivit proiectului de act normativ, angajatorii romani au obligatia ca, inainte de detasarea strainilor, sa depuna la ITM datele de identificare, denumirea angajatorului strain care detaseaza muncitorii, numele, prenumele si numarul acestora si durata pentru care urmeaza sa presteze activitatea, informeaza NewsIn. De asemenea, ei trebuie sa specifice si valoarea salariului acordat strainilor, domeniul in care isi vor desfasura activitatea, durata timpului de munca si repartizarea acestuia si durata timpului de odihna zilnic si saptamanal.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.