Cooperare dintre Romania si India in ceea ce priveste sectorul IT, al turismului, bio-tehnologiei, aviatiei si produselor petrochimice va duce la majorarea nivelului comertului bilateral intre cele doua state pana la un miliard de dolari in urmatorii doi-trei ani, conform IRNA, informeaza NewsIn.
"Turismul ar putea fi unul dintre cele mai importante sectoare ale cooperarii intre India si Romania, pe langa sectoarele deja consacrate ale produselor farmaceutice, produselor chimice anorganice, instrumente si utilaje, printre altele. Anticipam depasirea nivelului de un miliard de dolari in urmatorii doi-trei ani in ceea ce priveste comertul bilateral", a declarat ambasadorul Romaniei in India, Vasile Sofineti, cu ocazia unei intruniri privind domeniul industrial organizata de Confederatia Industriei Indiene.

Acesta a precizat ca pentru anul 2005, comertul bilateral dintre Romania si India a atins nivelul de 450 de milioane de dolari. Comertul intre India si Romania a trecut printr-o perioada de stagnare intre 1999 - 2001. insa aceasta tendinta s-a schimbat incepand cu anul 2004, cand comertul bilateral a atins un nivel de crestere de 103%, pentru anul urmator cresterea fiind de 69%.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.